Tilbage til forside

 

      Børn: (Tryk på navnet)

 

      Oda Elisabeth Larsen

 

      Nanny (Ej oprettet)

 

 

 

     

 

 

Aksel Møller Johansen

 

 

Aksel Møller Johansen er født den 9. august 1900 i Hvims i Råbjerg. Han døede den 4. april 1955 på Hjørring Sygehus og begravet på Volstrup Kirkegård

 
Han flyttede sammen med sine forældre til Eskjær Hede og her stod han bl.a. fadder i Mosbjerg Kirke til hans søster Anna Marie Johansens barn Arthur Ahlman Johansen i 1920.
 

Han var gift med Elva Elisa Petra f. Pedersen, der er født den 7. januar 1906 og dødden 20. oktober 1972 og begravet på Volstrup Kirkegård.

 

De boede i Syvsten

 

Billederene er vist nok fra deres sølvbryllup, som formentlig var omkring 1949. Det var vistnok med et stort telt på gårdspladsen, en masse gæster og fremmede folk til at servere.
 
Aksel tjente som ung rundt opkring på gårdene. Da han lærte Elva at kende var han så vidt jeg ved på "Dahl" i Understed. Efter giftemålet  i 192? var han i en periode på Sæbygård, hvor han arbejdede i skoven om vinteren. De boede da i et af Sæbgårds såkaldte "Røde Huse" nord for Sæbygård og Sæby Å, som vist nok var skovfoged- eller skovløberhuse. En tid var han bestyrer på en gård "Hovmosen" syd for Sæby. Ved udstykning fra Skølstrup i Volstrup Sogn og Kommune etablerede Aksel & Elva sig som statshusmandspar, vist nok i begyndelsen af trediverne på ejendommen Vesterlund på Skølstrup Mark.
 
Efter Aksels død i 1955 drev Elva ejendommen videre med bestyrer en kort tid.
 
Efter at have solgt ejendommen flyttede Elva i 1956 til Syvsten og boede der i villa "Dahl" på Alborgvej til sin død i 1972.

 

De havde en plejedatter Nanny, der blev blev født i 1933, er gift med Niels Andersen fra Læsø, har 4 børn, Margit, Birgit, Brita og Henrik samt en fok børnebørn. De bor Volstup.

 

samt datteren Oda Elisabeth f. Johansen

 

 

Knickrehm© 2008

www.knickrehm.dk